DUURZAAM EN
ENERGIEZUINIG WONEN

Woningen

Wonen met zicht op het water? Wonen boven je eigen werkplek? Of wonen én werken in een collectief? Bij ’t DOK kan het allemaal! Bekijk hieronder het aanbod. Hou rekening met een prijsrange tussen de € 400.000 en € 750.000 (indicatief).

IJsselwoning

 Wonen met uitzicht
op de IJssel

90- 190 m2 woonoppervlakte

Vrij in te delen woonruimte

Atelierwoning

Eigen atelier / bedrijf aan huis (zelfstandig)

90- 190m2
woonoppervlakte

Vrij in te delen
atelierwoning

Co-Work Loft

Wonen boven een
co-working space

65 – 150 m2 woonoppervlakte

Vrij in te delen collectieve werkruimte

Situatietekening

Een levendige plek, net als vroeger op de Werf

Collectieve buitenruimte

De 9 nieuwbouw werfplaatswoningen liggen straks verspreid langs de insteekhaven. Ze vormen een binnenplaats met het naastgelegen monumentale Zellinghuis. In deze binnenplaats kunnen bewoners en ondernemers picknicken, of kan tijdelijk een werkbank buiten worden geplaatst. Zo wordt het een levendige plek, net als vroeger op de Werf.

Getijdenpark

Aan de andere zijde, bij de insteekhaven, ligt de hellingbaan. Vroeger werden daar de schepen de kade opgesleept. Straks maakt de hellingbaan plaats voor een getijdenpark, waar de waterstand van de IJssel steeds anders is. Het getijdenpark wordt een groene verblijfplek voor bezoekers, maar zorgt ook voor meer biodiversiteit. Door het groen zie je nog wel de scheepswerf terug. Zo kan je straks nog steeds over de oude kraanbaan lopen

Autovrij

Autovrij De auto parkeer je straks langs de dijk. De werf wordt zo veel mogelijk vrij gehouden voor de bewoners, ondernemers en bezoekers. Zodat je kan genieten van het groen en het water.

Inspiratie uit het beeldkwaliteitsplan

Woningen in ’t DOK zijn energieneutraal en duurzaam.

Gasloos en energieneutraal

De woningen in ’t DOK zijn duurzaam en energiezuinig. De woningen worden gasloos en in hoge mate energieneutraal. Door goede isolatie is het energieverbruik van de woningen zo laag mogelijk. De energie die nog nodig is, wordt duurzaam opgewekt.

Materialen: Biobased & hergebruik

Bij ’t DOK wordt zo veel mogelijk gewerkt met hout, biobased en herbruikbare materialen. Hergebruik van spullen en materialen is niet nieuw, zo ging het altijd op de scheepswerf. Telkens als de werf uitgebreid of verbouwd moest worden, werd eerst gekeken of de bestaande materialen nog ergens ingezet konden worden. Vroeger was dat goedkoper, tegenwoordig heet dat duurzaam.

 

De gedachtenlijn van hergebruik wordt doorgezet. Twee rijksmonumenten worden behouden en alle bestaande materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Als een materiaal niet op dezelfde plek teruggeplaatst kan worden, wordt gekeken of het ergens anders op de werf kan landen. Precies zoals het vroeger ging.

Natuurinclusief

’t DOK wordt natuurinclusief. De scheepswerf moet straks een veilige plek worden voor onder andere de gierzwaluw en de vleermuis. Beide kunnen straks uitvliegen uit de verschillende gebouwen en voedsel halen uit het getijdenpark dat voor de woningen ligt. Vleermuizen eten heel veel insecten. Ze bestrijden daarmee bijvoorbeeld muggen- en mottenplagen. Winst dus voor de natuur én voor alle gebruikers van ’t DOK.

Het stappenplan van ontwerp naar aankoop

De stappen van het koopproces

Het ontwerp is nog in volle gang. Daar nemen we jou als toekomstige bewoner/ ondernemer in mee. Het proces is grofweg op te delen in een ontwerpfase, een pre-sale fase en een verkoopfase. In de ontwerpfase ben je vooral geïnteresseerd in het project en eventueel in een bepaald woningtype. We zijn in deze fase erg benieuwd naar jouw feedback. De input lever je via online enquêtes. Maar ook offline, via een woonwensenworkshop.

 

Later, in de pre-sale fase, krijg je de kans om je in te schrijven op een specifiek bouwnummer. Samen met ons verkoopteam ga je verder in gesprek over het bouwnummer van jouw voorkeur, de indelingsmogelijkheden daarvan en de globale prijzen + financieringsmogelijkheden.

 

Tenslotte volgt de definitieve verkoopfase. Tijdens deze fase ga je daadwerkelijk over tot aankoop. Ons verkoopteam zal je hierbij begeleiden.

 

De verwachte planning is als volgt:

Meld je aan als geïnteresseerde voor ’t Dok en ontvang het actuele nieuws.

Aanmelden
Ik ben geïnteresseerd in